Eőry Ajándék vagyok, háziorvos, akupunktúrás orvos. Édesapámnak köszönhetően már gyermekkorom óta használom testvéreimmel együtt az akupunktúrás pontok masszázsát, így mindannyian belenőttünk a hagyományos kínai orvoslás egészségfelfogásába és rendszerébe. Édesanyám hatására úgyszintén kora gyermekkorom óta hegedülök, így ez a kettő, a művészet és a gyógyítás közös alkalmazása indított az orvosi egyetem felé. Már egyetemista koromban dolgoztam abban a Hagyományos Kínai Orvosi rendelőben, melyet édesapám alapított, és amelyben kínai orvosok kezeltek. Az akkor, Dr. Pálos István, Prof Dr. Jiang Shu Ming és Prof Dr. Zhang Zhongguo által tartott három éves hagyományos kínai orvoslás tanfolyamot elvégeztem, és mellette megtanultam, majd levizsgáztam az amerikai NADA öt pontos fülakupunktúrából is, mellyel 1992 óta kezelek.

Az egyetem elvégzése után háziorvostanból szakvizsgáztam, és azóta a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékén dolgozom, 2018 óta adjunktusként, 2022 óta egyetemi docensként. 2005-ben a Szegedi Egyetemen szereztem meg posztgraduális képzés keretében a Hagyományos Kínai Orvoslás licenszét, azóta akupunktúrás orvosként dolgozom édesapám 2020-ban bekövetkezett haláláig Vele együtt, azóta önállóan, Az egyetemen 2010-ben kezdtem kutatni a test és lélek összefüggéseként azt, hogy az emberek érzelmi válaszreakciói (affektív temperamentuma) hatással vannak-e a szív- érrendszeri betegségek kialakulására. Kutatási eredményeimet nemzetközi tudományos folyóiratokban közöltem és 2015-ben PhD fokozatot szereztem a Semmelweis Egyetemen.

A tudományos fokozatom megszerzése óta hazai és nemzetközi tudományos együttműködések keretében vizsgálom a test és a lélek egymásra hatásának megnyilvánulásait és azt, hogy ha mi magunk aktívan teszünk az egészségünkért, annak milyen kézzel fogható eredményei vannak. Ha a tudományos kutatásaimat a klinikai munkám szempontjából szeretném megközelíteni, akkor leginkább azt hangsúlyoznám ki, hogy ez a speciális kutatási terület megmutatta nekem, hogy a test és a lélek között milyen szoros összefüggés van, és alátámasztotta a kínaiak gondolkodásmódját, akik a testet és a lelket nem választják szét a gyógyulás folyamatában. Emellett folyamatosan elérhető forrást biztosítanak a tudományos adatbázisok a legújabb eredményekkel kapcsolatosan, melyet az akupunktúrában is felhasználok mindennapi gyógyító munkámban.

Mindezek mellett szeretném kihangsúlyozni, hogy mi csak eszközök vagyunk a gyógyulás folyamatában, és azt szolgáljuk, hogy ez a folyamat minél eredményesebb legyen.


Integrativ Medicina

Az integratív medicina azt az új irányvonalat jelöli, amely a betegség helyett a beteg embert helyezi a középpontba és minden lehetséges gyógymódot integrál, hogy a gyógyulás eredményességét fokozza.

Érdekel!

Akupunktúrás szakrendelés

Rendelőnk, az első hagyományos kínai orvoslással foglalkozó magyarországi rendelő, melyben akupunktúrával, moxával és köpöllyel gyógyítunk,

Érdekel!