Kezelhető betegségek

A kínai orvosok a beteg személyiségére és tüneteire alapozva, részletes kikérdezést, pulzus és nyelvdiagnózist követően állítják fel a személyre szabott terápiát. Ebből következik, hogy nem a nyugati orvoslás betegség-centrikus megközelítését alkalmazzák, hanem a beteg emberre jellemző “diszharmóniát” kezelik, így nagyon sokféle, a jelenlegi orvosi álláspont szerint gyógyíthatatlan betegség tüneteit is képesek jelentősen csökkenteni, és a beteg életminőségét javítani.
Ráadásul a gyógymód évezredes, töretlen múltjának köszönhetően nem jelenik meg a test és a lélek szétválasztása a kezelésekben, hanem a lelki eredetű (pszichoszomatikus) betegségeket is hatékonyan lehet gyógyítani akupunktúrával.
Ha mégis a modern medicina “szemével” próbáljuk nézni az indikációs területeket, akkor nagy vonalakban az alábbi betegségeket lehet kezelni akupunktúrával:
  • Belgyógyászati betegségek közül a meghűlés, köhögés, asztma, allergia, viszkető kiütéssel járó betegségek, különféle eredetű gyomorpanaszok, hányinger és hányás, hasi fájdalom, hasmenés és székrekedés, 2-es típusú (gyógyszeresen kezelt) cukorbetegség, túlsúly, szívdobogás, álmatlanság,vesebetegségek, vizelettartási zavarok,
  • Pszichiátriai és neurológiai betegségek közül a depresszió (enyhe, középsúlyos), epilepszia, szenvedélybetegségek, arcidegzsába és -bénulás, övsömör, szédülés, Meniere betegség, fejfájás (migrén), stroke rehabilitáció, végtagi zsibbadás
  • Teumatológiai betegségek közül a lumbago, kopásos ízületi betegségek, izom- ínhúzódások, nyaki merevség
  • Nőgyógyászati betegségek közül a menstruációs zavarok (szabálytalan, kimaradó, nagyon erős), a menopausa tünetei, a rendellenes méhvérzés, a mióma (3 cm-t nem meghaladó), a terméketlenség (a petefészek működésének fokozása, hormonális egyensúly szabályozása, spermiumszám növelése), hüvelyi folyás, genitalis herpesz
  • Várandóssággal és szüléssel kapcsolatosan a hányinger és hányás, derékfájás, stressz, farfekvéses magzat fejvégű tartásba forgatása, szülés beindítása, vajúdás megkönnyítése, anyatejfakasztás, emlőgyulladás
  • Ézékszervek betegségei közül a látásromlást (gyermekkori rövidlátás, zöld- és szürkehályog (csak kezdeti stádiumban), a látóideg sorvadása (a betegség romlását lassítja), a szem gyulladását, szemhéjrángást; szem- és szájszárazságot, halláscsökkenést és vesztést, fülcsengést, szaglásvesztést, orrfolyást és melléküreg gyulladást.

Alap kezelés


Első alkalom ára: 26.000 Ft

Ez tartalmazza a kínai diagnosztika rendszer alapján az állapotfelmérést a személyes elbeszélgetést továbbá az első akupunktúrás kezelést.

További akupunktúrás kezelés ára: 12.000 Ft.

Diagnosztika (csak kezeléssel együtt vehető igénybe)

A kínai diagnosztika során a beteget kikérdezzük panaszairól és betegségeiről. Pulzusdiagnózist és nyelvdiagnózist végezve pontosítjuk az egyéni “diszharmóniát” és erre alapozva végezzük az akupunktúrás kezelést. A kínai diagnosztika mellett kérjük, hogy a rendelkezésükre álló orvosi leleteket, zárójelentéseket hozzák magukkal, hogy azt a kezelőorvos áttanulmányozhassa.

Rendelőnk sajátossága, hogy a beteg kérésére a diagnosztika részeként lehetőség van egy speciális kínai rákdiagnosztikai pont (Xindaxi) érzékenységének vizsgálatára is (többletköltség nélkül).

Akupunktúrás kezelés:

Ez tartalmazza mindazt a kezelést, mely az individuális diagnosztika alapján a beteg gyógyulását szolgálja (testakupunktúra, az orvos megítélése szerint kiegészítve moxával (melegítés), köpöllyel, fülakupunktúrával, tartós kezelésként a fülakupunktúrás pontokba helyezett magokkal vagy mágnessel).

Immunerősítő 10 alkalmas bérlet ára 120.000 Ft. helyett, kedvezményes 108 000 Ft-os áron vásárolható meg.

Az első alkalmat (diagnosztika+kezelés) követően lehetőség van kedvezményes akupunktúra bérletet vásárolni.

Speciális kezelések


A “formula akupunktúrás” kezelések alkalmasak a költség-hatékonyság növelésére speciális esetekben. Ez azt jelenti, hogy a kezelést nem előzi meg diagnosztikai vizsgálat, és minden esetben valamilyen tünet csökkentését célzó, ugyanazokba a pontokba szúrt (formula) akupunktúrát végzünk.

Fülakupunktúrás kezelés (NADA): 500 Ft/alkalom

A fülben két stresszoldó és három méregtelenítő ponton keresztül érjük el a sóvárgás és a szorongás csökkentését (szenvedélybetegeknél), az alvászavar rendezését, munkahelyi vagy magánéleti stressz oldását, méregtelenítést.

Körömgomba kezelés: 3000 Ft/alkalom

Az érintett körömágy(ak) körbeszurkálásával az egészséges köröm növekedésének serkentése. A kezelést kéthetente ajánlott igénybe venni, a sorozat fél évig tart.

Rákpont érzékenységének megszüntetése: 3000 Ft/alkalom

A diagnosztika során vizsgált Xindaxi pont érzékenységének megszüntetésére irányuló kezelés, melynek során két akupunktúrás pontot szúrunk.

Dohányzásról leszoktató kezelés: 3000 Ft/alkalom

Egy – az alkaron található – pontba helyezett tartós tű segítségével a dohányzásról leszokás serkentése oly módon, hogy a szenvedélybetegnél a dohányzást kellemetlen érzések (erős nikotin íz, fejfájás stb) kísérik.

Magzatforgatás: 3000 Ft/alkalom

Egy speciális akupunktúrás pont melegítésével a várandósság 35-37. hete között a magzat forgásának elindítása azzal a céllal, hogy fejvégű tartásba kerüljön.

Anyatejfakasztás: 3000 Ft/alkalom

Speciális pontkombináció alkalmazása az anyatej hozam növelésére. Előtte fél órával legalább fél liter folyadék fogyasztása szükséges!

Rendelési idők


Dr. Eőry Ajándék
  • Hétfőn: 7:00-13:00
  • Csütörtök: 7:00-13:00
Lifen Wang
  • A Doktornő távolléte miatt átmenetileg szünetel.

A rendelő címe: 1145. Budapest, Columbus u. 37.
Időpontot foglalni az alábbi telefonszámon tud: +36 30 335-2111 Várjuk szeretettel!

Integrativ Medicina

Az integratív medicina azt az új irányvonalat jelöli, amely a betegség helyett a beteg embert helyezi a középpontba és minden lehetséges gyógymódot integrál, hogy a gyógyulás eredményességét fokozza.

Érdekel!

Akupunktúrás szakrendelés

Rendelőnk, az első hagyományos kínai orvoslással foglalkozó magyarországi rendelő, melyben akupunktúrával, moxával és köpöllyel gyógyítunk,

Érdekel!