Kezelhető betegségek

A kínai orvosok a beteg személyiségére és tüneteire alapozva, részletes kikérdezést, pulzus és nyelvdiagnózist követően állítják fel a személyre szabott terápiát. Ebből következik, hogy nem a nyugati orvoslás betegség-centrikus megközelítését alkalmazzák, hanem a beteg emberre jellemző “diszharmóniát” kezelik, így nagyon sokféle, a jelenlegi orvosi álláspont szerint gyógyíthatatlan betegség tüneteit is képesek jelentősen csökkenteni, és a beteg életminőségét javítani.
Ráadásul a gyógymód évezredes, töretlen múltjának köszönhetően nem jelenik meg a test és a lélek szétválasztása a kezelésekben, hanem a lelki eredetű (pszichoszomatikus) betegségeket is hatékonyan lehet gyógyítani akupunktúrával.
Ha mégis a modern medicina “szemével” próbáljuk nézni az indikációs területeket, akkor nagy vonalakban az alábbi betegségeket lehet kezelni akupunktúrával:
  • Belgyógyászati betegségek közül a meghűlés, köhögés, asztma, allergia, viszkető kiütéssel járó betegségek, különféle eredetű gyomorpanaszok, hányinger és hányás, hasi fájdalom, hasmenés és székrekedés, 2-es típusú (gyógyszeresen kezelt) cukorbetegség, túlsúly, szívdobogás, álmatlanság,vesebetegségek, vizelettartási zavarok,
  • Pszichiátriai és neurológiai betegségek közül a depresszió (enyhe, középsúlyos), epilepszia, szenvedélybetegségek, arcidegzsába és -bénulás, övsömör, szédülés, Meniere betegség, fejfájás (migrén), stroke rehabilitáció, végtagi zsibbadás
  • Teumatológiai betegségek közül a lumbago, kopásos ízületi betegségek, izom- ínhúzódások, nyaki merevség
  • Nőgyógyászati betegségek közül a menstruációs zavarok (szabálytalan, kimaradó, nagyon erős), a menopausa tünetei, a rendellenes méhvérzés, a mióma (3 cm-t nem meghaladó), a terméketlenség (a petefészek működésének fokozása, hormonális egyensúly szabályozása, spermiumszám növelése), hüvelyi folyás, genitalis herpesz
  • Várandóssággal és szüléssel kapcsolatosan a hányinger és hányás, derékfájás, stressz, farfekvéses magzat fejvégű tartásba forgatása, szülés beindítása, vajúdás megkönnyítése, anyatejfakasztás, emlőgyulladás
  • Ézékszervek betegségei közül a látásromlást (gyermekkori rövidlátás, zöld- és szürkehályog (csak kezdeti stádiumban), a látóideg sorvadása (a betegség romlását lassítja), a szem gyulladását, szemhéjrángást; szem- és szájszárazságot, halláscsökkenést és vesztést, fülcsengést, szaglásvesztést, orrfolyást és melléküreg gyulladást.

Alap kezelés


Első alkalom ára: 30.000 Ft

Ez tartalmazza a kínai diagnosztika rendszer alapján az állapotfelmérést a személyes elbeszélgetést továbbá az első akupunktúrás kezelést.

További akupunktúrás kezelés ára: 15.000 Ft.

Diagnosztika (csak kezeléssel együtt vehető igénybe)

A kínai diagnosztika során a beteget kikérdezzük panaszairól és betegségeiről. Pulzusdiagnózist és nyelvdiagnózist végezve pontosítjuk az egyéni “diszharmóniát” és erre alapozva végezzük az akupunktúrás kezelést. A kínai diagnosztika mellett kérjük, hogy a rendelkezésükre álló orvosi leleteket, zárójelentéseket hozzák magukkal, hogy azt a kezelőorvos áttanulmányozhassa.

Rendelőnk sajátossága, hogy a beteg kérésére a diagnosztika részeként lehetőség van egy speciális kínai rákdiagnosztikai pont (Xindaxi) érzékenységének vizsgálatára is (többletköltség nélkül).

Akupunktúrás kezelés:

Ez tartalmazza mindazt a kezelést, mely az individuális diagnosztika alapján a beteg gyógyulását szolgálja (testakupunktúra, az orvos megítélése szerint kiegészítve moxával (melegítés), köpöllyel, fülakupunktúrával, tartós kezelésként a fülakupunktúrás pontokba helyezett magokkal vagy mágnessel).

Az első alkalmat (diagnosztika+kezelés) követően lehetőség van kedvezményes akupunktúra bérletet vásárolni.

10 alkalmas bérlet ára 150.000 Ft. helyett, kedvezményes 135 000 Ft-os áron vásárolható meg.
Az akcióban vásárolt bérletet a vásárlástól számított egy éves időszak alatt lehet felhasználni.

Speciális kezelések


A “formula akupunktúrás” kezelések alkalmasak a költség-hatékonyság növelésére speciális esetekben. Ez azt jelenti, hogy a kezelést nem előzi meg diagnosztikai vizsgálat, és minden esetben valamilyen tünet csökkentését célzó, ugyanazokba a pontokba szúrt (formula) akupunktúrát végzünk.

Fülakupunktúrás kezelés (NADA): 500 Ft/alkalom

A fülben két stresszoldó és három méregtelenítő ponton keresztül érjük el a sóvárgás és a szorongás csökkentését (szenvedélybetegeknél), az alvászavar rendezését, munkahelyi vagy magánéleti stressz oldását, méregtelenítést.

Körömgomba kezelés: 5000 Ft/alkalom

Az érintett körömágy(ak) körbeszurkálásával az egészséges köröm növekedésének serkentése. A kezelést kéthetente ajánlott igénybe venni, a sorozat fél évig tart.

Rákpont érzékenységének megszüntetése: 5000 Ft/alkalom

A diagnosztika során vizsgált Xindaxi pont érzékenységének megszüntetésére irányuló kezelés, melynek során két akupunktúrás pontot szúrunk.

Dohányzásról leszoktató kezelés: 5000 Ft/alkalom

Egy – az alkaron található – pontba helyezett tartós tű segítségével a dohányzásról leszokás serkentése oly módon, hogy a szenvedélybetegnél a dohányzást kellemetlen érzések (erős nikotin íz, fejfájás stb) kísérik.

Magzatforgatás: 5000 Ft/alkalom

Egy speciális akupunktúrás pont melegítésével a várandósság 35-37. hete között a magzat forgásának elindítása azzal a céllal, hogy fejvégű tartásba kerüljön.

Anyatejfakasztás: 5000 Ft/alkalom

Speciális pontkombináció alkalmazása az anyatej hozam növelésére. Előtte fél órával legalább fél liter folyadék fogyasztása szükséges!

Rendelési idők


Dr. Eőry Ajándék
  • Hétfőn: 7:00-13:00
  • Csütörtök: 7:00-13:00

A rendelő címe: 1145. Budapest, Columbus u. 37.
Időpontot foglalni az alábbi telefonszámon tud: +36 30 335-2111 Várjuk szeretettel!

Rendelőnk augusztus 1. és szeptember 6. közötti időszakban zárva tart. Az első rendelési nap szeptember 7. Várjuk Önöket szeretettel!

Integrativ Medicina

Az integratív medicina azt az új irányvonalat jelöli, amely a betegség helyett a beteg embert helyezi a középpontba és minden lehetséges gyógymódot integrál, hogy a gyógyulás eredményességét fokozza.

Érdekel!

Akupunktúrás szakrendelés

Rendelőnk, az első hagyományos kínai orvoslással foglalkozó magyarországi rendelő, melyben akupunktúrával, moxával és köpöllyel gyógyítunk,

Érdekel!